Erkende assistentiewoningen

Seniorenresidentie Meulenberg Beveren VZW is verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de residenten en zet hoog in op zorg op maat, aansluitend bij de wensen en de behoeften van haar bewoners.

De residentie voldoet aan alle voorwaarden, opgelegd door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en mag de term ERKENDE ASSISTENTIEWONING gebruiken. Dat betekent dat voldaan is aan volgende eisen: 

  • Er is een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en er is een bewonersraad waar bewoners hun advies mogen geven over de werking.
  • Er is een woonassistent die kan helpen bij alle mogelijke problemen en vragen.
  • Er is de garantie op crisiszorg en overbruggingszorg (tijdelijke, aangepaste zorg) als er zich een noodsituatie voordoet.
  • Er is de garantie op 24 uur op 24 toezicht. Er is een noodoproepsysteem, waarbij uw oproep dag en nacht meteen wordt beantwoord.
  • Hoewel het niet verplicht is, voorziet Seniorenresidentie Meulenberg vzw nachtbewaking en is er een inwonende conciërge.

In een assistentiewoning kan u als 65-plusser zelfstandig wonen. De woning is aangepast met handgrepen in toilet en douche, en het bad is zoveel mogelijk vervangen door een (inloop)douche. In elke kamer is er een noodknop.

Seniorenresidentie Meulenberg vzw biedt u een ruim appartement met woonkamer, ingerichte keuken, een of twee slaapkamers en eigen badkamer. Bij elk appartement hoort ook een afgesloten kelderberging. Een autostaanplaats of box kan apart gehuurd worden in ons ondergronds garagecomplex.

Het dienstenpakket biedt u alle services om het u comfortabel te maken. Daarin zit standaard onder meer een boodschappenservice, apotheekdienst, wekelijkse poetsbeurt van een halfuur, administratieve hulp en zelfs een klusjesdienst voor kleine interventies.

Laat u zich graag verwennen? Dan kan u voor de maaltijden beroep doen op onze
keuken. Ontbijt en avondmaal worden in uw appartement opgediend, een driegangenmenu wordt ‘s middags geserveerd in ons stijlvol restaurant. Gebruikt u het toch liever op het appartement? Geen probleem. Alle maaltijden worden met de grootste zorg bereid, uiteraard wordt ook met uw dieet rekening gehouden.

Als resident geniet u van volledige bewegingsvrijheid. De residentie heeft geen openingsuren, u kan uw bezoek op elk moment ontvangen. 

U kan beroep blijven doen op uw eigen huisarts, kinesist, thuishulp, apotheker, e.d. Indien nodig kunnen wij helpen in uw zoektocht naar de perfecte dienstverlening op uw maat. Heeft u op een bepaald moment toch meer hulp nodig, dan wordt in gezamenlijk overleg een zorgplan opgesteld, zodat u zorgeloos bij ons kan blijven wonen.