Meulenberg BinnensteBuiten | ZOALS DE ZWARTE MOERBEI

Seniorenresidentie Meulenberg neemt actief deel aan het project Zoals de Zwarte Moerbei van STOFFvzw, een vereniging die zich buigt over de asbestproblematiek en getuigenissen van de vele slachtoffers en hun nabestaanden verzamelt. Naast Sint-Niklaas en Temse ondersteunt ook de gemeente Beveren dit project, dat loopt van 15 september 2024 tot 15 juli 2025.

De initiatiefnemers kozen als symbool de zwarte moerbei omwille van zijn kwetsbaarheid. In het park van Seniorenresidentie plantte mevr. De Paep lang geleden een moerbei. Over de jaren heen groeide hij uit tot een boom die geen enkele bezoeker onberoerd laat. Het was voor Seniorenresidentie Meulenberg dus een logische stap om mee te stappen in dit project.

In Beveren worden de ontmoetingsdagen gespreid, zowel in de tijd als wat de locatie betreft. Zondag 6 oktober komt Seniorenresidentie Meulenberg als eerste aan de beurt. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt, maar nu kunnen we meegeven dat er in Meulenberg twee luiken zullen zijn. Een eerste om 15 uur speelt zich af aan onze moerbeiboom. Kunstenaars Stefaan van Biesen en Bettina De Bruyne zullen kort vertellen wat hun relatie met deze boom is. Het is de bedoeling dat ook enkele residenten hier het woord nemen. Daarna is er een informatief luik in zaal Gerard De Paep waarbij een dokter en een slachtoffer zullen getuigen. Zij komen uit Kapelle-op-den-bos en tonen aan dat asbest niet enkel een probleem van onze regio is. De aanwezige slachtoffers, nabestaanden en geïnteresseerden zullen ook hun verhaal kunnen doen en steun vinden bij lotgenoten. Achteraf wordt door Seniorenresidentie Meulenberg een receptie aangeboden. Tijdens dit weekend zal in de residentie kunst te zien zijn van Bettina De Bruyne en Mir Van Nyvelseel.