Ons verhaal

Van Seniorenresidentie Molenberg naar Seniorenresidentie Meulenberg

In 2002 opende Seniorenresidentie Molenberg de deuren op het vroegere domein van Gerard De Paep, vlakbij de Grote Markt van Beveren. Het initiatief voor de bouw van de assistentiewoningen kwam van de erfgenamen van de dokter.

De 67 appartementen zijn eigendom van privé-eigenaars, verenigd in VME Molenberg. Zij stellen de flats ter beschikking van de uitbater van de seniorenresidentie. De exploitatie gebeurde door commerciële spelers die actief waren in de sector van woonzorgcentra en assistentiewoningen.

Op 1 december 2019 nam Seniorenresidentie Meulenberg vzw het beheer van de erkende assistentiewoningen in eigen handen.

Vanaf dat moment was nauw contact met de lokale overheid mogelijk en kon worden samengewerkt met plaatselijke handelaars, wat voor de residenten aangenaam is.

Om de band met de plaatselijke bevolking aan te halen, ontstond BinnensteBuiten. Een eerste realisatie was een permanente fototentoonstelling rond de figuur van dr. De Paep. In 2021 opende de eerste kunstexpo, met werk in de residentie en in het park. In samenwerking met de gemeente speelde het feestorkest van de harmonie een eerste parkconcert tijdens de coronapandemie. De boekenmarkt kreeg een plaats in de gemeentelijke folder van de autoloze zondag. Begin 2023 maakte de ontdekking van de witloofkelder Seniorenresidentie Meulenberg eventjes wereldberoemd in Vlaanderen. Tijdens opendeurdagen en andere feestelijke momenten kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen.